Адис Балија нови председник Спортског савеза Пријепоље 2020

Адис Балија нови председник Спортског савеза Пријепоље 2020

Дугогодишњи фудбалер „Јасена“ из Бродарева Адис Балија изабран је за новог предедника Спортског савеза Пријепоље 2020. Ову функцију, у наредне три године, Балија ће обављату уместо Сеада Ровчанина који се са места председника повукао због пословних и приватних обавеза.

На место председника Спортског савеза Пријепоље 2020 Адис Балија, кога је за ову функцију предложило пет клубова, изабран је једногласно на ванредној седници којој је присуствовало 15 од укупно 19 делегата. Каже да је ово за њега велика част, али са друге стране огромна одговорност.

Надам се да ћу наставити тамо где је Сеад Ровчанин стао. Он је то радио беспрекорно. Млад сам, имам вољу да радим са клубовима, да своју енергију усмерим овде, да заједно са Луком и осталим члановима спорт у Пријепољу представимо на најбољи могући начин. Циљ нам је да промовишемо спорт у Пријепољу кроз организацију различитих манифестација пре свега кроз школски спорт. Али, видећемо колику ћемо подршку имати од локалне самоуправе – каже новоизабрани председник Спортског савеза Пријепоље 2020 Адис Балија.

Само речи хвале за новог председника има генерални секретар Спортског Савеза Пријепоље 2020 Лука Шуљагић.

Адис је човек који је цео живот у спорт, који је млад као и ја и имамо ту неку младалачку енергију. Он је и даље активан, бави се спортом, вољан је да помогне колико год може. Ја му желим добродошлицу у Спортски савез и не сумњам да ће се сјајно уклопити са управом и да ћемо добро сарађивати у наредне три године – истакао је Лука Шуљагић.

Адис Балија је рођен 1990. године. Од своје 16. године наступа за Фудбалски клуб „Јасен“ са којим је два пута улазио у виши ранг такмичења. Вишегодишњи је капитен клуба из Бродарева, а две године је носио и дрес „Полимља“. Упркос функцији председника наставиће играчку каријеру, али каже да то неће утицати на однос према другим клубовима.  

Наравно да ћу гледати да помогнем свом клубу колико год будем мога, али свакако нећу запоставити друген клубове. Ово је одговорна функција. Циљ ми је да будемо јединствени и напредујемо у сваком спорту, а приоритет ће ми бити сваки клуб. За “Полимље” сам наступао две године и према њему гајим велику љубав. Жао ми је што се налази у оваквој ситуацији и надам се неком решењу – каже Балија.

Управо је “Полимље“ један од ретких клубова који још увек није оправдао средства добијена прошле године из општинског буџета, а таквих  је све мање, каже Лука Шуљагић.

Имам информацију да је карате клуб испунио те обавезе. Што се тиче “Полимља” ситуација мирује. Ништа ново се није десило. Имамо можда још два клуба која нису вратила сва средства. На општини је шта ће и како ће даље – каже Лука Шуљагић.

Спортски савез Пријепоље 2020. под својим окриљем има 24 чланице. С обзиром да је у међувремену основано још шест нових клубова, који су у фази приступања Савезу, Шуљагић очекује да ће их на пролеће бити 30. Како каже, радује га да клубови решавају међусобне несугласице и схватају значај заједничког функционисања.

Подели на мрежама

Повезани чланци