Академска сликарка Ивана Мандић осликава дечије одељење пријепољске болнице

Академска сликарка Ивана Мандић осликава дечије одељење пријепољске болнице

Како би малишанима колико толико олакшала и улепшала боравак у болници академска сликарка из Пријепоља Ивана Мандић, у договору са руковдством болнице, решила је да бесплатно ослика зидове дечијег одељења пријепољске Опште болнице.

Са осликавањем дечијег одељења пријепољске болнице, чији капацитет је 15 лежајева, Ивана Мандић је почела крајем прошле године.Темама и ликовима из омиљених дечијих цртећа биће украшени ходници, као и просторије где су хоспитализована деца.

Након разговора са пријатељицом која је са дететом морала да борави на одељење одлучила сам се да контактирам директора, који је имао слуха за ту иницијативу и веома брзо смо кренули у реализацију да се боравак најмлађим пацијентима учини колико толико пријатнијим – каже академска сликарка Ивана Мандић.

Руководство болнице је са одушевљењем прихватило овај предлог.

Она је изразила жељу да побољша услове за боравак пацијената на дечијем одељењу на тај начин што ће осликати зидове са различитим мотивима како би њихов боравак у болници протекао што безболније и да им буде занимљиво, а на крају да буде и лепо – истаакао је директор Опште болнице Пријепоље др Зоран Дробњак.

Просторије ће бити осликане по тематским целинама.

Ту има пет одвојених јединица. Идеја ми је била да свака од тих соба има неку своју тему као што су подводни свет, џунгла, фарма…онако нешто што је универзалног карактера да не бисмо били занимљиви само једном узрасту или полу и да би што дуже служило деци која бораве овде – каже Ивана.

Иако посао још није завршен овај гест наишао је, како каже, на позитивне реакције како малишана, тако и запослених на дечијем одељењу.

Занимљиво им је. Воле да провире и да виде шта ја то радим тако да су већ позитивни одговори на ову моју иницијативу – задовољна је Ивана Мандић.

ИванаМандић у Дому културе води Школу сликaња и цртања која је намењена деци од 1. до 8. разреда.Радове настале у оквиру школе продају на хуманитарним изложбама за лечење деце са ретким болестима.

Подели на мрежама

Повезани чланци