Алмир Мемић задовољан након Светског првенства: Моје време тек долази

Алмир Мемић задовољан након Светског првенства: Моје време тек долази

На недавно завршеном Светском првенству у боксу, које је одржано у Београду, боје репрезентације Србије, али и Пријепоља бранио је и члан Бокс клуба „Микс“ Алмир Мемић. У свом дебитантском наступу на највећој боксерској смотри на свету забележио је прву победу. Својим учешћем задовољан је и он, али и његов тренер Микца Томашевић. Своје утиске након повратка у Пријепоље поделили су са гледаоцима и гледатељкама Телевизије Форум.

Међу 12 боксера који су бранили боје Србије на Светском првенству у Београду,  нашао се и Алмир Мемић који је боксовао у средњој категорији до  75 кг. Иако дебитант, 19-огодишњи момак из Пријепоља оставио је веома добар утисак, посебно ако се узме у обзир чињеница да је у београдској Арени ове године учествовао рекордан број учесника.

Веома сам задовољан учешћем на Светском првенству. Велики успех је и сам одлазак на ово такмичење. Ја сам успео да изборим једну победу над једним од најбољих енглеских боксера који је био учесник Олимпијских игара у Токију ове године – каже Алмир Мемић.

Колико је вредна Алмирова победа сведочи и његов тренер Милан Микица Томашевић.

Алмир је нанео велики пораз енглеском боксеру и енглеском боксу уопште зато што је победио једну од највећих узданица и будућност енглеског бокса – сматра Томашевић и истиче да је презадовољан оствареним резултатом јер треба узети у обзир чињеницу да је на шампионату учествовало око 700 такмичара из 105 земаља

Други мече Алмир је боксовао против немачког репрезентативца.

На жалост, у веома тесном мечу ја сам изгубио.Сви који су гледали тај меч рекли су да сам био бољи, али то нам ништа не значи. Тако сам завршио учешће на Светском првенству – рекао је Алмир.

Учешће на Светском првенству, где је имао прилику да се сретне са највећим боксерским именима, значиће му много у наставку каријере. Импонује му став стручне јавности да представља  један од највећих талената српског бокса.

Ја сам практично био најмлађи на том светском првенству. Даосам свој максимум у том тренутку и остварио ту једну победу. Спремали смо се веома добро са селектором Миланом Пиперским и осталим тимом. Мислим да смо подигли бокс на виши ниво, јер смо остварили 16 победа на Светском првенству, што је значајан напредак у односу на претходне године – скромно наставља Алмир Мемић, док се његов тренер нада да ће Мемић искористити ову прилику да докаже да је један велики таленат, а да је овим резултатом успео да име Пријепоље испише у историју бокса.

Алмир је тренутно на заслуженом одмору. Након тога очекују га припреме за међународни турнир „Златна рукавица“ где му је циљ златна медаља. А његови дугорочни планови везани су за Олимпијске игре у Паризу 2024. године где уз добре припреме најављује добар резултат.

Потрудући се, јер ћу тада бити знатно искуснији и имаћу много више сениорског стажа, с обзиром да ми је ово прва година у сениорској конкуренцији. Бићу знатно зрелији и надам се да ћу успети да постигнем добар резултат – обећава Мемић.

Освајањем бројних медаља у јуниорској конкуренцији Алмир је већ изградио статус шампиона. Иако још увек тинејџер, свој дечачки сан је испунио учешћем на Светском првенству. Сада је, каже, време за велику сцену и медаље у сениорској конкуренцији.

Подели на мрежама

Повезани чланци