АНКЕТА: Чије је наше смеће?

АНКЕТА: Чије је наше смеће?

Последњи надолазак Лима је на површину избацио сав људски немар и небригу према животној средини. Са површине Потпећког језера очишћене су хиљаде тона плутајућег отпада, а акција чишћења је трајала седмицама. Лицитирало се о главним изворима отпада, а најчешће су помињане депоније на обалама Лима, као и да је највећи део смећа дошао из Црне Горе.

Локална самоуправа је у општини Пријепоље мапирала 22 дивље депоније. Према тим подацима највећа је она у насељу 4. децембар на којој се налази око 20 тона смећа. Према рачуници, коју је локална самоуправа Пријепоља проследила Министарству за заштиту животне средине, дивље депоније се простиру на близу 2 хектара површине.  

Хтели бисмо да чујемо ваше мишљење о проблему одлагања отпада и дивљих депонија. Укажите нам на места где су формиране дивље депоније. Резултате анкете искористићемо у истраживању које радимо. Можете нам оставити своје податке, уколико желите да наши новинари ступе у контакт са вама. Ваши одговори су сигурни, а тајност података загарантована.

Све што треба да урадите је да попуните формулар, који ће бити доступан до 15. марта.

Подели на мрежама

Повезани чланци