Даница Трипковић освојила награду на међународном ликовном конкурсу предшколаца

Даница Трипковић освојила награду на међународном ликовном конкурсу предшколаца

Шестогодишња Даница Трипковић, која ове године завршава предшколско образовање у вртићу „Дуга“, Предшколске установе „Миша Цвијовић“, нашла се међу 25 награђених малишана на међународном конкурсу ликовних радова предшколске деце на тему „Лепота је у различитости“.

Предшколска установа „Полетарац“ из Оџака већ петнаесту годину за редом организује ликовни конкурс који је намењен предшколској деци из земље и региона. Ове године на конкурс је пристигло 966 радова изСрбије, Црне Горе, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Словеније.

Наша установа је добила позив да учествује на ликовном конкурсу који је расписала ПУ “Полетарац” из Оџака. У питању је 15. међународни конкурс “Пролеће 2021” са темом “Лепота је у различитости”. Комисија је за изложбу одабрала 220 радова. Од тога је награђено 25 међу којима је и рад наше девијчице из предшколске групе објекта “Дуга” Данице Трипковић – каже васпитачица Стојанка Новаковић.

Даница је још у раном узрасту показивала таленат за сликање и цртање. Са 4 године је такође награђена на конкурсу који је организовао познати часопис за децу „Мали витез“.

Користећи темпере и своју машту, како каже, није јој било тешко да нацрта свој рад, који је, према образложењу комисије , у потпуности одговорио овогодишњој теми.

На ову тему смо сви заједно цртали, а ја сам желела да нацртам једно велико срце и око њега децу како би показала да су сва деца лепа без обзира да ли су црни или имају неку другу боју или ако им је кратка коса – каже мала Даница и поручује да сви треба да поштују различитости.

Друга васпитачица из групе коју похађа Даница каже да су предшколска установа, све васпитачице, али и родитељи поносни на успех који је постигла Даница.

Сама тема овог конкурса је веома важна и ми врло често са децом разговарамо о томе колико је битно уважавање и поштовање различитости, колико је важно што свако дете има право да буде прихваћено са свим својим различитостима – каже васпитачица Светлана Томашевић.

Због епидемиолошке ситуације и далеког пута ове године није било могуће организовати одлазак на свечану доделу награда. Награда  и диплома су стигле поштом, а уручиле су га њене васпитачице уз жељу да овакве успехе настави и током будућег школовања.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци