Др Оливера Ровчанин Крповић на челу Дома здравља Пријепоље

Др Оливера Ровчанин Крповић на челу Дома здравља Пријепоље

Специјалисткиња педијатрије др Оливера Ровчанин Крповић изабрана је за нову вршитељку дужности директора Дома здравља Пријепоље. Она је на то место постављена уместо досадашњег директора др Сеада Поровића који је отишао у пензију, а након што је скоро 20 година била заменица четворици претходних директора.

Одлука о именовању др Оливере Ровчанин Крповић за вршитељку дужности директора Дома здравља Пријепоље стигла је из Здравственог центра Ужице у понедељак 13. децембра.

Ја сам заиста изненађена, јер посао заменика директора обављам већ скоро 20 година и увек је директор одређиван на нивоу Општине и политички постављан. Тако да је моје изненађење било велико када су ми у петак јавили да ћу бити именована, а већ у понедељак сам добила одлуку о именовању. Још увек размишљам да ли ћу ја успети да испуним све те обавезе које ћу као директорка једне велике установе у наредном периоду имати. Желела бих да се захвалим свима онима који су утицали да дође до мог именовања – каже в.д. директора Дома здравља Пријепоље др Оливера Ровчанин Крповић.

Каже да је са једне стране ово за њу велика част, а са друге и огромна одговорност јер на чело пријепољског Дома здравља долази у веома тешком тренутку у којем се налази читаво друштво.

Свако време је тешко. Када пођем од почетка мог радног века, неких осамдесетих година, можда су то једино биле добре године за здравство, а од деведеситих стално смо имали нека превирања. Није то баш био добар период ни тада. Сада, на жалост, имамо епидемију корона вируса, коју нисмо очекивали у 21. веку, али здравство је ту, здравствени систем се прилагођава свим ситуацијама и проблемима који су тренутно ту и који нас, можда, очекују и у будућности – истиче др Ровчанин Крповић.

Након што је завршила гимназију у Пријепољу, као добитница Вукове дипломе, др Оливера Ровчанин Крповић је 1985. године дипломирала на Медицинском факултету у Београду. Исте године је започела свој радни век у Дому здравља у Пријепољу. На Институту за мајку и дете у Београду 1993. године завршила је специјализацију педијатрије. Како каже, у скоро четири деценије дугом радном веку свој посао је увек обављала онако како мисли да треба и нада се да ће успети да одговори и овом изазову.

Ко год да је дошао на ово место, заиста има тежак задатак. Имали смо директоре који су били градитељи и свако од њих је у својој области успео да повећа ниво и квалитет услуга наше установе. Ја имам тежак задатак да макар одржим то што су они урадили, односно да унапредим рад заједно са нашим здравственим радницима – сматра др Оливера.

Директорске дужности неће утицати на обављање њеног примарног занимања.

Ја сам педијатар и ја ћу сигурно наставити тај део посла колико год будем могла. Ми смо изабрани педијатри великом броју пацијената и ја ћу се трудити да наставим тај посао у амбуланти , али и да обављам посао директорке – закључила је нова вршитељка дужности Дома здравља Пријепоље.  

Докторка Ровчанин Крповић је тек друга жена која се нашла на челу једне здравствене установе у Пријепољу, након што је ту функцију једно време обављала примаријус др Милица Мартиновић.

Подели на мрежама

Повезани чланци