Дронови од организације „Ротари дистрикт“ за основне школе из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши

Дронови од организације „Ротари дистрикт“ за основне школе из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши

Организација „Ротари дистрикт“ из Београда донирала је за седам основних школа из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши дронове за наставу информатике и основа технике. Уједно, организована је и обука за наставнике, а најављени су и нови пројекти у којима школе могу да искажу интересовање за додатну опрему.

У згради Општинске управеПријепоље додељени су дронови директорима три основне школе из Пријепоља: „Владимир Перић Валтер“, „Милосав Стиковић“ и „Свети Сава“. Донација је обезбеђена и за прибојске школе „Десанка Максимовић“ и „Вук Караџић“, као и за нововарошке „Живко Љујић“ и „Гојко Друловић“ . Како су истакли из организације Ротари дистрикт, захваљујући сарадњи коју су пре две године започели са Министарством просвете и потписанoм меморандуму „За нашу лепшу школу“, донирали су више од 600 рачунара за више од 100 школа.

Шта је било неопходно? Дати деци алат у руке, јер она имају знање о томе, а овако то могу да примене и у пракси. Поред донације, ми радимо данас и обуку за наставнике јер је то новина и за њих, иако они то јако добро знају једноставно да виде како се практично ради на овим дроновима – истакла је гувернерка Ротари дистрикта Зорица Јестровић.

Дронови су намењени ђацима петог и шестог разреда, за учење програмских језика Скреч и Пајтон.

Демир Срна и Далибор Аврамовић, наставници информатике кажу да ће дронови помоћи у развоју знања деце, као и да су деца заинтересована за стицање знања и упознавање са новим технологијама. Ово је прилика да оно са чиме су се сусретали, на часовима упознају и усаврше.

Из Ротари дистрикта најавили су и опремање више од 100 школа са мБот роботићима.

Овом приликом позивам све школе које су заинтересоване да нам се јаве за мБот роботе. Овај пут нисмо успели да обезбедимо дронове за све школе, али се надам да ћемо у наставку пројекта успети да свим школама обезбедимо бар по један дрон – истакла је Зорица Јестровић.

Ротаријанци поносно истичу да су поред школа, до сада опремили и 26 вртића, а исказали су захвалност општини Пријепоље и председнику општине који су им помогли у организацији ове акције.

Подели на мрежама

Повезани чланци