OO Двери Пријепоље – Излазимо на изборе

OO Двери Пријепоље – Излазимо на изборе

Покрет Двери изаћи ће на ванредне парламентарне и редовне председничке изборе, који су најављени за 3. април наредне године, одлучио је Главни одбор Двери. Тим поводом Општинска организација покрета Двери у Пријепољу организовала је конференцију за медије на којој су желели да јавност упознају са детаљима ове одлуке.

До редовних председничких и ванредних парламентарних избора у Србији остало је мање од шест месеци, подсећају из Општинске организације Двери у Пријепољу. Стога сматрају да је то крајњи рок да се било која странка припреми за излазак на изборе.

Немамо више кога да чекамо и немамо више разлога да чекамо да ли ће бити једног председничког кандидата и да ле ће једна опозициона колона бити на изборима. Владајуће странке су спремне за изборе. Нама остаје мало времена. Ми остављамо пружену руку свима онима који су заинтересовани да заједнички изађемо на изборе – каже председник ОО Двери у Пријепољу Мирољуб Бјелић.
За 30 година вишестраначја у Србији ниједном нису два пута бојкотовани избори. Сматрамо да је, и овога пута бојкотовати избор, заиста беспредметно. Ако очекујемо да ће бити бољих изборних услова, неће их бити. Са друге стране видимо да је народ нерасположен, незаинтересован да руши ову власт на улици што би, можда било и најлогичније, али можда се и то промени – мишљења је потпредседник ОО Двери у Пријепољу Ратко Ракоњац.

Када је у питању побољшање изборних услова Двери су учествовале у преговорима на два колосека, и са европским парламентарцима, али и на другом колосеку који се води у Скупштини Србије.

Један од првих услова које су Двери поставиле јесте да се сви договори и услови за изборе потпишу шест месеци пре датума одржавања избора. Ти рокови су прекршени као и све остало о чему смо покушали да разговарамо са актуелном влашћу, тако да ни тај најмањи услов, који је био усаглашен на почетку наших преговора, власт је већ прекршила – сматра Ракоњац.

Сматрају да одређених помака у побољшању изборних услова има. Најављено је да ће се опозиционим партијама дати више простора у медијима са националном фреквенцијама, а оно што их највише радује јесте обећање да ће након изборног дана сви записници бити скенирани и одмах послати Републичкој изборној комисији, а сви приговори и жалбе на одређене неправилности бити доступне свима.

Уколико не дође до договора око заједничког председничког кандидата опозиције, лидер Двери Бошко Обрадовић ће бити председнички кандидат испред покрета Двери, саопштили су из Општинске организације Двери у Пријепољу.

Подели на мрежама

Повезани чланци