Хитна помоћ Пријепоље: Повећан број повреда и прелома на леду

Хитна помоћ Пријепоље: Повећан број повреда и прелома на леду

Снег који је падао почетком недеље већ се отопио, али је због ниских температура, по тротоарима још увек остало леда. На опрез, упозоравају и подаци Службе хитне помоћи Дома здравља Пријепоље о повећаном броју пријема пацијената са повредама и преломима приликом пада на леду.

Како нам је рекла начелница Службе хитне помоћи у Пријепољу др Загорка Ракоњац, у протеклој седмици имали су до 35 пријема дневно од који су 10 до 15 били прегледи пацијената и пацијенткиња са преломима кукова, ишчашења рамена, повредама ручних и ножних зглобова. Напомиње и да је један број пацијената преко својих изабраних лекара упућен на даље лечење или збринут у Пријемно – ургентној служби Опште болнице у Пријепољу.

Са градских улица и тротоара снег се углавном отопио, али проблем представљају ниске јутарње температуре које задржавају лед на појединим деловима тротоара. Из ЈКП „Лим“ које је надлежно за одржавање и уклањање снега и леда са градских улица кажу да су у последња два дана утрошили око пет тона соли за посипање леда по тротоарима, али је проблем што со нема дејство на температурама испод нуле. Напомињу и да је обавеза станара и власника да очисте снег и лед испред својих стамбених јединица, кућа и пословних простора, како би повећали безбедност свих грађана и грађанки Пријепоља.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци