Ирена Вујовић и Ана Брнабић обишле радове на изградњи трансфер станице “Бањица”

Ирена Вујовић и Ана Брнабић обишле радове на изградњи трансфер станице “Бањица”

Непосредно пре него што су отвориле мост у Шарампову председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишле су радове на изградњи трансфер станице „Бањица“, а након тога су обишле и депонију Стањевине, чија саницаја и рекултивације се приводе крају.

На локацију где је у току прва фаза грађевинских радова на изградњи трансфер станице, једног од најзначајнијих пројеката за општине Пријепоље, Прибој, Нову Варош и Сјеницу, прва је стигла министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, која је у присуству председника три општине обишла радове и упознала се са њиховом динамиком. Нешто касније придружила им се и премијерка Србије Ана Брнабић. Домаћин ове посете био је Радосав Васиљевић, председник  општине Нова Варош, која је и носилац овог пројекта , а који се осврнуо на значај решавања овог вишедеценијског проблема. 

Завршетком овог пројектатек долази време наших крајева, тек долазе нови инвеститори, тек долазимо до вових радних места, до лепшег, савременијег и културнијег живота – истакао је Васиљевић.

Изградња трансфер станице, чији радови су почели средином јуна, био је један од првих задатака министарства на чијем је челу Ирена Вујовић. Вредност радова је око 162 милиона динара, од чега је 97,5 милиона издвојило министарство, а остатак су, сразмерно броју становника, издвојиле општине.

Трансфер станица је веома важна. Она ће бити место где ће се одлагати отпад и селектовати, а након тога одвозити у регионалну депонију “Дубоко” у Ужице.Ова трансфер станица је предуслов за један од најмодернијих регионалних рециклажних центара који ће се доготи у нашој земљи и тај регионални центар ће бити управо овде, на овој локацији и то је један од приоритета министарства на чијем сам челу- истакла је Ирена Вујовић.

Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је да депонија Стањевине била тема првог састанка са министарком Вујовић и да је њено затварање и санација први пројекат који је комплетно завршен у мандату нове Владе.

Рекли смо да морамо да окренемо потпуно нови лист у области заштите животне средине, да морамо да се бавимо много више животним питањима, питањима која се тичу свакодневног живота грађана Србије, а нјбољи начин за то било је решити депонију Стањевине – рекла је премијерка Србије Ана Брнабић.

Рок за завршетак  радова на изградњи трансфер станице је 5 месеци. Уследиће изградња приступних саобраћајница, измештање струјних далековода и набавка камион за транспорт смећа, па би са радом требало да почне на пролеће. И премијерка и министарка овом приликом су изразили захвалност општини Прибој, јер ће се до завршетка трансфер станице отпад из суседних општина одлагати на несанитарној депонији Друглићи.

Након Бањице, премијерка Брнабић и министарка Вујовић су обишле депонију Стањевине, чији радови на санацији и рекултивацији се приводе крају. Ту их је сачекало комплетно руководство општине Пријепоље а заменик председника Општине Есад Хоџић упознао са динамиком и изведеним радовима.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци