ЈКП “Лим” – Амбасада Јапана донирала 75 хиљада евра за набавку новог возила

ЈКП “Лим” – Амбасада Јапана донирала 75 хиљада евра за набавку новог возила

Возни парк Јавног комуналног предузећа „Лим“ биће богатији за специјално возило за одношење комуналног отпада. Средства у износу од непуних 75 хиљада евра обезбедила је Амбасада Јапана у Србији у оквиру конкурса у области заштите животне средине, а према речима вршиоца дужности директора ЈКП „Лим“ Џевада Бегановића, који је потписао уговор, ова донација ће умногоме побољшати услугу одношења смећа у Пријепољу.

Уговор о додели средстава за набавку новог возила потписали су Амбасадор Јапана у Србији Такахико Кацумата и вршилац дужности директора Јавног комуналног предузећа „Лим“ Џевад Бегановић. Потписивању су присуствовали и председник Општине Пријепоље Владимира Бабић и представници РРА из Пријепоља са којима су заједнички учествовали на конкурсу који ја амбасада Јапана расписала у марту.

Средства у износу од 74.430 евра су намењена строго за набавку специјализованог камиона ауто подизача који служи за одвоз типизираних контејнера од 5 метара кубних за одвоз комуналног отпада. Свака набавка овакве врсте возила је драгоцена зато што ми поседујемо један такав камион који је 1990. годиште. Целе прошле седмице он није радио, односно био је неисправан, јер нисмо могли да набавимо хладњак за мотор – каже вршилац дужности директора ЈКП “Лим” Џевад Бегановић који се захвалио народу Јапана и њиховом амбасадору на овој вредној донацији и пријему у Београду.

Да би испунили све услове изузетно захтевног конкурса, који траје већ 10 месеци,  морали су да прођу три елиминациона круга. Одређених захтева, које су им представници јапанске амбасаде предочили приликом потписивања уговора, мораће да се придржавају и у другој фази реализације овог пројекта.

Сада се стриктно морају поштовати правила и процедура како се врши набавка тог возила. Морају се отворити наменски девизни и динарски рачуни који ће бити строго намењени за ту набавку. Та средства се не смеју мешати са осталим средствима ЈКП “Лим” и свака трансакција мора бити одобрена од амбасаде Јапана. Такође, камион мора имати обезбеђену гаражу у наредних пет година , а мора се набавити тачно онакав камион какав смо ми описали у конкурсу – истиче Бегановић.

Ово је већ четврта донација Амбасаде Јапана установама у Пријепољу. Претходно су помогли Основну школу “Владимир Перић Валтер”, Предшколску установу „Миша Цвијовић“ и породилиште пријепољске болнице.

Његова екселенција, амбасадор Јапана изразио је жељу да приликом реализације овог пројекта посети Пријепоље и да све ове установе које је помогао окупи на једном месту. Имам осећај да је он на неки начин везан за Пријепоље, јер мало је градова и општина који су добили оволико донација као што је Пријепоље од Јапана – закључио је Бегановић.

Према речима Бегановића већ током јанура, након отварања наменских рачуна, биће расписана јавна набавка, а ако све буде како треба нови камион би у возном парку ЈКП „Лим“ требало да се нађе за око шест месеци.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци