ЈКП “Лим” набавља 100 контејнера

ЈКП “Лим” набавља 100 контејнера

У току је поступак  у коме ЈКП “Лим” набавља 100 контејнера. За ову намену издвојено је 5 милиона динара, а нови контејнери би требало да допринесу побољшању еколошке слике града.

На недовољан број судова за одлагање комуналног отпада у општини Пријепоље, као и велики број оштећених и неупотребљивих контејнера, руководство ЈКП “Лим” је указало општинском већу још у априлу ове године. Тек недавно захтев за набавку нових контејнера је одобрен и расписана је јавна набавка, којом је предвиђена куповина 100 металних контејнера, запремине од 1100 литара. Нови судови за одлагање отпада требало би да допринесу чистијем граду и здравијој животној средини.

Како је оцењено на последњој седници Већа, град и ободи су пуни смећа, мапирано је више од 130 мини дивљих депонија, а као потенцијални кораци који би требало да побошљају тренутно стање, поменути су нова запослења и увођење друге смене у комуналном предузећу. Од када је затворена несанитарна депонија Стањевине, где су раније многи грађани сами одлагали отпад, приметно је да су контејнери у самом граду и приградским насељима константо препуни и недовољни да прихвате сав комунални, али и све друге врсте отпада.

Набавка контејнера није у надлежности ЈКП „Лим“, већ су, по општинској одлуци, корисници сами дужни да обезбеде судове за одлагање комуналног отпада, али и да их користе на одговарајући начин. Ово је прва већа набавка, након две године, када је 140 нових контејнера распоређено по пријепољским улицама и насељима.  ЈКП „Лим“ располаже са око 800 контејнера, а услугу одношења  комуналног отпада  пружа за око осам хиљада стамбених и пословних објеката на територији општине Пријепоље.

Подели на мрежама

Повезани чланци