Капиталне инвестиције у Пријепољу: Од планираних 37 реализовано шест

Капиталне инвестиције у Пријепољу: Од планираних 37 реализовано шест

Од почетка године до краја септембра у Пријепољу је реализовано шест пренетих капиталних инвестиција: четири у потпуности и две делимично. Општинско руководство, заједно са буџетским корисницима, је у предложеном буџету за ову годину имало план да се на територији општине Пријепоље у 2019. години реализује 37 капиталних инвестиција. О планираним и оствареним приходима и расходима буџета општине Пријепоље, међу којима су и капиталне инвестиције, расправљаће и одборници на седници заказаној за уторак 19. новембар.

У припремљеном скуштинском материјалу стоји да је до краја септембра утрошено 83 милиона 272 хиљаде динара за шест планираних пренетих инвестиција, чија је укупна вредност 129 милиона 243 хиљаде динара . Према прегледу планираних и извршених инвестиција, остало је нешто мање од 46 милиона динара да се заврши санација пута Коловрат – Сељашница, за који је од планираних 112 милиона 787 хиљада утрошено 70 милиона 86 хиљада динара, и изградњa јавне расвете на релацији Коловрат – Жунића Поток и Жунића Поток – Рикавци, за коју је планирано близу 7 милиона 700 хиљада динара, а утрошено око 4,5 милиона.

Међу у потпуности реализованим капиталним инвестицицјама наведене су: радови на поправци и одржавању путева у Каменој Гори (пут Прлина – Човићи и пут Кашице – Рвовићи) у износу од милион 754 хиљаде динара и постојећег пута у Каменој Гори Гувништа у износу од 2 милиона 290 хиљада динара. Поправка пута Бродарево – Слатина и пута Поток – Ивезићи – Биов гроб коштала је 3 милиона 988 хиљада динара. Такође, радови на изградњи дела фекалне канализацвије у насељу Равне је завршена за нешто више од 725 хиљада динара.

Првобитним планом буџета за ову годину за капиталне инвестиције планирано је 343 милиона 591 хиљада динара. Првим ребалансом буџета износ је умањен за 45 милиона 196 хиљада динара.

Међу планираним инвестицијама је санација дела пута  Милешево – Доња Косатица од 7 милиона динара, санација улица у Бродареву 4 милиона динара, санација пута Пријепоље – Раишњево – Ивањски мост 3 милиона динара, за водоводе у Хисарџику, Каменој Гори и  Јабуци по милион динара. Планирано је и да се за милион динара изгради дечије игралишта у парку Народних хероја и за изсти износ заврши  регулација  Дубоки  поток у насељу Беглуци.

Преглед реализације ових инвестиција није достављен у скупштинском материјалу.

У 2019. години остварен је приход већи од расхода за 235 милиона 101 хиљада динара, а као образложење зашто су остварени расходи знатно испод остварених прихода стоји да је један од разлога управо слабије остварење инвестиција, као и чињеница да је добар део инвестиција уговорен, а није реализован у потпуности.

Подели на мрежама

Повезани чланци