Концерт Фолклорног ансамбла Дома културе у Пријепољу у знаку хуманости

Концерт Фолклорног ансамбла Дома културе у Пријепољу у знаку хуманости

Након пет година паузе, Фолклорни анасмбл Дома културе у Пријепољу организује концерт за све љубитеље традиционалне игре и музике. Поред првог ансамбла, своје умеће показаће и дечија група, а сав приход од концерта намењен је лечењу нашег суграђанина Елмедина Чутурића.

Последњи концерт Фолклорног ансамбла Дома културе у Пријепољу одржан је још у јуну 2016. године, због чега љубитељи фолклора и традицоналних игара са нестрпљењем очекују наступ овог друштва.

Упркос овој ситуацији са пандемијом, ми смо успели да оформимо један добар и јак ансамбл, састављен од младих играча. Неки немају толико искуства у игри – неки су тек у мају почели да играју, да уче своје прве кораке – али успели смо да направимо један интензиван, јак и динамичан програм, који ће сигурно да се допадне пријепољској публици – каже кореограф Фолклорног ансамбла Дома културе Бранко Ћосовић.

Концерт је заказан за суботу, 25. децембар у Великој сали Дома културе, на дан када су традиционално одржавани зимски концерти и датум који се обележава као Дан фолклорног ансамбла Дома културе.

Од почетка смо кренули да радимо са две групе – са првим ансаблом и дечијом групом. Носилац програма ће свакако бити први ансамбл са осам кореографија, од којих се јдна премијерно изводи, са пет традиционалних песама и свирком са традиционалним инструментима нашег краја. Учешће ће узети и најмлађа, дечија група, са једном кореографијом овога пута, а надамо се у годинама које предстоје, да ће и они постати носиоци целог програма – истиче Ћосовић.

Карте се већ могу преузети на билетарници Дома културе, а цена улазнице је добровољни прилог за лечење Пријепољца Елмедина Чутурића. Акција је покренута и на сајту Фондације „Буди хуман“, а да Елмедин прикупи потребна средства за терапију можете помоћи и слањем СМС поруке 1157 на број телефона 3030. Цена поруке је 200 динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци