Концертом квартета „Мистик чело“ отворена мала сала Дома културе

Концертом квартета „Мистик чело“ отворена мала сала Дома културе

Концертом гудачког квартета „Мистик чело“ у четвртак је, након месец и по дана радова, званично отворена реновирана Мала сала Дома културе. Пријепољска публика имала је прилику да ужива у саставу који на потпуно нов начин дочарава музику.  

Част да отвори реновирану Малу салу Дома културе у Пријепољу припала је квартету „Мистик чело“ који чине четири младе челисткиње Јасмина Мима Врбанић, Невена Бусарац, Марија Пудар и Сандра Грујић. Јединствени гудачки састав је на потпуно нов начин дочарао пријепољској публици класичну, поп и рок, евергрин, филмску и етно музику и побрао њене симпатије. Осим по шареноликом репертоару и необичним аранжманима ове четири девојке се од остатка музичке сцене издвајау и по јединственом имиџу и стилу.Своју сензуалност и умеће на виолончелу, једном од најлепших гудачких инструмената, на сцени претварају у својеврстан перформанс који веома брзо допире до публике.

Ова ваша мала сала за нас је огромна и велико нам је задовољство и част да смо баш ми ти који смо је отворили. Ово нам је први пут да наступамо у Пријепољу и због тога смо веома срећне – каже једна од чланица Јасмина Мима Врбанић и сматра да је публика осетила њихову емоцију на сцени и да су својим кућама отишли задовољни.

Наступом на сцени Дома културе задовољна је и Сандра Грујић.

Могу да кажем да смо вечерас осетиле невероватну енергију, јер је публика на крају реаговала и аплаузом и певањем, а то је нама највеће задовољство – истакла је Сандра.

Директорка Дома културе, Адмира Мостарац задовољна је што је баш овај састав отворио малу салу.

Драго ми је што смо овакву једну причу започели класичном музиком, са нечим што није уобичајено за Пријепоље. Желимо да наши суграђани имају прилику да присуствују и оваквим концертима и да неке класичне инструменте приближимо некој млађој популацији – рекла је Мостарац.

По реакцијама публике за време, али и након завршетка концерта могло би се закључити да Пријепољу и те како фали оваквих догађаја, а да су посебно неопходни младима.

Након реновирања, Мала сала Дома културе је мултифункционална, а осим концерата, дечијих представа и промоције књига убудуће ће бити могуће и биоскопске пројекције. Њени капацитети тренутно задовољавју потребе пријепољске публике. Средства за обнову мале сале обезбеђена су у оквиру пројекта „Манастир Милешева – осам векова под крилима Белог анђела“, који је подржало Министарство културе и информисања кроз програм „Градови у фокусу“.

Опширније о томе шта кажу нажи суграђани и суграђанке погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци