Конкурс Фондације Ана и Владе Дивац за младе пољопривреднике

Конкурс Фондације Ана и Владе Дивац за младе пољопривреднике

Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са општином Пријепоље, а у оквиру пројекта “Дивац пољопривредни фондови” је расписала конкурс за доделу бесповратних средстава за развој биљне и сточарске производње на територији општине Пријепоље у 2021. години.

Kонкурсом је планирана подршка за најмање 15 младих пољопривредника и пољопривредница, који имају регистровано пољопривредно газдинство на територији општине Пријепоље, са циљем да оснаже породице и да им се омогући економско јачање. Укупна расположива средства по овом конкурсу су 3,000.000,00 динара.

Право учешћа на конкурсу имају физичка лица, носиоци регистрованог породичног пољопривредног газдинства са територије општине Пријепоље, пољопривредници  који  желе да унапреде своју биљну или сточарску производњу,  да су директно одговорни за припрему и реализацију посла, а не да делују у својству  посредника, да нису  запослени  у  општини Пријепоље. У конкурсу је истакнуто да помоћ није у новцу  него у роби и подразумева набавку опреме за унапређење биљне и сточарске производње.  

Максимална вредност донације је 180.000,00 динара, а између осталог може да се конкурише за вадилицу за кромпир, фрезу, ротоситнилицу, сакупљач сена, воћарски таруп, тракторски атомизер, прскалицу, млин, расипач, заштитне маске, лактофриз, косачице, пчеларску опрему, пластенике… Предност имају млади пољопривредници , жене и пољопривредна газдинства која до сада нису користили донације и субвенције. Обавезна конкурса документација,  сам поступак спровођења конкурса  и критеријуми за бодовање доступни су на сајту општине Пријепоље и Фондације Ана и Владе Дивац (www.divac.com, www.opstinaprijepolje.rs), а могу се преузети и у услужном центру општине Пријепоље. Kонкурс је отворен до 24.маја.

Подели на мрежама

Повезани чланци