Мала сала Дома културе у новом руху

Мала сала Дома културе у новом руху

Након месец и по дана од почетка радова, Мала сала Дома културе је спремна да покаже своје ново рухо пред пријепољском публиком. Целокупна обнова коштала је пет милиона динара, а средства су обезбеђена у оквиру пројекта „Манастир Милешева – осам векова под крилима Белог анђела“, који је подржало Министарство културе и информисања, кроз програм „Градови у фокусу“.

Сценско-техничка адаптација Мале сале Дома културе је успешно спроведена према пројектном плану. Сви грађевински радови су завршени у планираном року. Радници ове установе довршавају монтажу аудио опреме и рефлектора, како би све било спремно за свечано отварање.

Првенствено су замењени подови у Малој сали, постављене сценске завесе, стављене “блек аут” завесе на прозоре, будући да ће се сала користити и за филмске пројекције. Монтирана је светлосна опрема, приводи се крају монтирање озвучења, миксера – прецизира директорка Дома културе у Пријепољу Адмира Мостарац.

Реконструисани су  подови и зидови у ходнику иза Мале сале, а фирма која је изводила радове „МЦС систем“ из Пожеге донирала је материјал за замену пода у балетској сали, у површини од 52 квадратна метра.

Сада се приводе крају неке ситнице, постављање лајсни, постављање слика, стазе, како би простор био савремен и мултифункционалан. Током године смо реализовали и друге радове, а сада је у току и реконструкција свечаног салона – каже директорка.

Свечано отварање реконструисане Мале сале заказано је за четвртак у 18 часова.

Свечано ћемо отворити Малу салу са концертом састава Мисик чело, који ће свирати модерну, рок и класичну музику. У суботу ће уследити годишњи концерт Фолклорног ансамбла Дома културе. До краја године планирамо отварање изложбе „800 година манастира Милешева“, чиме ћемо заокружити програмски део активности за 2021. годину – најавила је Мостарац.
Подели на мрежама

Повезани чланци