МУП: Ради се на случајевима вређања грађана друге нације и вере у Прибоју

МУП: Ради се на случајевима вређања грађана друге нације и вере у Прибоју

Припадници МУП-а идентификовали су Прибојца за кога се сумња да је у ноћи између 6. и 7. јануара вређао грађане друге нације и вере док је против 12 припадника Управе граничне полиције у Прибоју покренут дисциплински поступак, наведено је у саопштењима Министарства унутрашњих послова Србије.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прибоју идентификовали су осамнаестогодишњег младића који је, како се сумња, у ноћи између 6. и 7. јануара ове године изазвао инцидент у коме се вређају грађани друге нације и вере. Одмах по објављивању снимка на друштвеним мрежама и у медијима, на коме младић пева песму непримереног садржаја, полиција је покренула истрагу и врло брзо идентификовала учесника овог догађаја. Такође, о догађају је обавештено надлежно тужилаштво, по чијем налогу се интензивно ради на расветљавању свих чињеница и околности.

Радна група формирана по наређењу министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина констатовала је пропусте у раду Управе граничне полиције Прибој, а против 12 припадника Управе граничне полиције у Прибоју који су својим понашањем ван службе и униформе вређали грађане друге вере и националности покренут је дисциплински поступак. Такође, о свим околностима прослеђен је детаљан извештај надлежном тужилаштву на даље поступање. 

На одржаном састанку радне групе са  руководиоцима и старешинама Регионалног центра граничне полиције према Црној Гори, наглашено је да полицијски службеници у свом свакодневном раду и понашању у служби и ван службе морају да поступају друштвено одговорно, уз пуно поштовање верских и националних осећања, те да су сви полицијски службеници дужни да обављају полицијске послове у складу са законом, уз доследно поштовање Кодекса полицијске етике, наводи се у саопштењу МУП-а.

Подели на мрежама

Повезани чланци