Највише саобраћајних прекршаја у време празника у последњих пет година

Највише саобраћајних прекршаја у време празника у последњих пет година

Током новогодишњих и божићних празника, од 31. децембра до 9. јануара ове године, откривен је највећи број саобраћајних прекршаја у време празника у последњих пет година, а током децембра 2021. године у саобраћајним незгодама страдало је 59 особа, 16 више него у истом периоду 2020. године, наводи се у саопштењу МУП-а.

Од почетка године у саобраћајним незгодама погинуло је 15 људи. У децембру прошле године у саобраћајним незгодама живот је изгубило 59 особа, од тога 14 младих људи. Само у две саобраћајне незгоде страдало је седморо младих који су имали између 14 и 23 године.

Забрињава податак да је током акције контроле саобраћаја у току празника, у односу на исти период 2020. године, број возача коју су искључени због вожње под дејством алкохола дуплиран, а да је број оних који су возили под дејством наркотика повећан чак четири пута.

У акцији појачане контроле саобраћаја, током празника, полиција је открила укупно 31.828 прекршаја, што је чак 84 одсто више у односу на празнични период прошле године.

Из саобраћаја су због вожње под дејством алкохола искључена 2.043 возача, од којих је 445 задржано на трежњењу у службеним просторијама, јер су управљали возилом са више од 1,2 промила алкохола у организму. Такође је задржано и 87 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Саобраћајна полиција санкционисала је чак 15.574 возача због прекорачења брзине, док је због некоришћења појаса санкционисано 5.367 возача, односно путника у возилима.

Највише прекршаја откривено је на територији Полицијских управа Београда , затим у Сремске Митровице и Новог Сада.

Подели на мрежама

Повезани чланци