Николина Пејатовић испунила норму за Европско јуниорско првенство

Николина Пејатовић испунила норму за Европско јуниорско првенство

Атлетичари и атлетичарке Атлетског клуба „Полет“ настављају да бележе добре резултате и у овој години. На дворанском првенству Централне Србије за старије јуниоре и јуниорке, које је одржано у Београду, освојили су осам медаља. Најзначајнији резултат остварила је Николина Пејатовић која је, уз нови лични дворански рекорд, испунила норму за Европско јуниорско првенство у Израелу.

На дворанском првенству Централне Србије Николина Пејатовић је у дисциплини скок у вис освојила прво место прескочивши висину од 174 центиметра чиме је поправила лични дворански рекорд за шест центиметара. Овим резултатом Николина је испунила норму за Европско јуниорско првенство које ће се у јулу одржати у Јерусалиму у Израелу.

У истој дисциплини у мушкој конкуренцији прво место припало јер Маиду Прељевићу са прескочена 192 цм, док је други, са истом висином , али уз нови лични рекорд, био Санин Прељевић. Пето место, са резултатом 160 центиметара заузео је Дејан Пушица.

Санин Прељевић освојио је друго место и у трци на 200 метара. У дисциплини бацање кугле Харис Заимовић освојио је друго место уз, такође, нови лични рекорд од 12,04 центиметра

У трци на 200 метара у женској конкуренцији Јана Пејатовић је освојила треће, док је Маша Малешић била четврта. У најкраћој спринтерској дисциплини, трци на 60 метара Сара Баковић заузела је друго, а Јана Пејатовић треће место.  

Подели на мрежама

Повезани чланци