Одржана интерактивна радионица „И ја имам право на…“

Одржана интерактивна радионица „И ја имам право на…“

За ученике и ученице пријепољских средњих школа Ужички центар за права детета у сарадњи са Центром за заштиту људских права и толеранцију – Полимље и Економско – трговинском школом, организовао је радионицу „И ја имам право на…“.
Циљ радионице био је да ђаци сазнају више о дискриминацији, правима деце, правима особа са инвалидитетом и Акционом плану за поглавље 23, односно, на шта се то Србија обвезала да испуни, шта је до сада урадила, те шта је потребно још да уради  и оствари када је реч о овом поглављ.

Радионици су претходиле бројне припремне активности са средњошколцима и радионице на темe: превенција насиља и права детета са посебним освртом на права деце и младих са инвалидитетом.

Ученици су износили своје ставове и мишљења о приступу Србије ЕУ, те је 75% ученика истакло да сматра да се ништа неће променити у Србији њеним приступањем ЕУ.

Интерактивна радионица одржана је у оквиру пројекта “Мониторинг остваривања права детета у процесу придруживања Србије Европској Унији“, који Ужички центар за права детета реализује у сарадњи са Београдском отвореном школом, у оквиру Програма „Цивилно друштво за унапређење приступања Србије Европској унији“, уз подршку Шведске.

Пројекат има за циљ да допринесе повећању подршке грађана процесу придруживања Србије ЕУ и транспарентности тог процеса, да повећа ниво учешћа деце, младих и организација цивилног друштва које се  баве децом у праћењу напретка остваривања права детета у процесу придруживања Србије ЕУ у Општинама Златиборског округа.

Подели на мрежама

Повезани чланци