Општина Пријепоље санира депонију “Дубоки Поток” у Друглићима

Општина Пријепоље санира депонију “Дубоки Поток” у Друглићима

Јавно комунално предузеће "Лим" је донело Одлуку о додели уговора предузећу Ровчанин инжењеринг Пријепоље за извођење радова на одржавању и санирању депоније "Дубоки Поток" у Друглићима. Посао вредан скоро пет милиона динара, требало би да буде завршен у року од 20 дана.

Прибојска депонија је једина локација на којој се већ годинама одлаже комунални отпад из општина Прибој и Нова Варош, а од новембра прошле године, након затварање несанитарне депоније Стањевине, и из општине Пријепоље. Депоновање отпада на ову локацију условило је и нове обавезе за комунално предузеће, али и општину Пријепоље.

Направљен је уговор између три комунална предузећа општина Пријепоље, Прибој и Нова Варош о заједничком одржавању, а општинска управа је преузела на себе део уговора о проширењу постојеће депоније “Друглићи” и одвојила средства. Расписана је јавна набавка на којој су се јавила четири предузећа и изабрана је најповољнија понуда. Извођач радова је уведен у посао 11. јуна и има рок од 20 дана да заврши посао, који подразумева уцевљење постојећег потока, који се налази испод тела депоније, постављање уставе на устима цеви и проширење терена како би се што више комуналног отпада могло одлагати – каже вршилац дужности директора ЈКП “Лим” Џевад Бегановић.

Осим пријепољске фирме, у поступку јавне набавке су учествовале и фирме „Радмонт“ из Бајине Баште, „Стабил Про“ из Ужица и Аутопревозник К.С. из Прибоја. Дневно 15 па и више камиона ЈКП “Лим” одвезе отпад у Друглиће, за чије је одржавање до краја јуна надлежно пријепољско комунално предузеће. Након шестомесечне надлежности ЈКП “Лим”, то ће бити обавеза комуналних предузећа из Нове Вароши и Прибоја, у трајању од по три месеца.

Подели на мрежама

Повезани чланци