Општинско веће: Буџет недовољан да прати пројекте, инвестиције и трошкове

Општинско веће: Буџет недовољан да прати пројекте, инвестиције и трошкове

Обезбеђивање средстава из општинског буџета за пројекте уклањања дивљих депонија, пројекта адаптације Парка народних хероја, као и разматрање записника комисије за доделу средстава за набавку пољопривредне механизације  за 196 корисника – биле су неке од важних тачака првог дела  30. седнице Општинског већа општине Пријепоље.

Према првој тачки дневног реда седнице Општинског већа требало је обезбедити 1.610. 000 буџетских средства за реализацију пројекта Уклањања дивљих депонија, који би општина Пријепоље требало да потпише са Министарством заштите животне средине које пројекат подржава са 3.800.000. Пројектом је планирана санација 29 дивљих депонија, куповина пет контејнера од пет кубика и постављање 10 инфо табли. Ово је био и повод да се покрене расправа о стању хигијене у граду и на дневни ред седнице као допуна уврсти тачка о стању у ЈКП „Лим“.

На седници је одлучено и да се на захтев Комуналног предузећа из текућих буџетских резерви издвоје два милиона за постављање и замену цеви за водовод у насељу Котањска и још толико обезбеди за набавку нове смећаре капацитета 15 метара кубних. Било је потребно и обезбедити и средства за изградњу дела канализације у улици Рајка Ратковића  у којима је општина дужна да  постави прикључке.

Из текућих буџетских резерви финансираће се и трошкови репрезентације у кафоточју, који су, како кажу највећим делом направљени за Дан општине, као и трошкови превоза општинског правобраниоца.

Одобрена је и реалокација два милиона како би се подржали захтеви свих корисника који испуњавају услове за регресирање набавке пољопривредне механизације.

Општинско веће имало је задатак да одобри учешће од два милиона за јуче потписан пројекат Адаптације парка народних хероја за који је Министарство трговине, туризма и телекомуникација издвојило 40 милиона динара. За координаторку праћења реализације овог и пројекта израде пројектно техничке документације санације тврђаве средњовековног града Милешевца изабрана је чланица Већа Душка Бајић.

Одобрена је и Листа привредних субјеката који ће учествовати у пилот пројекту енергетске санације домаћинстава у ужем језгру Пријепоља и као допунске тачке усвојени су анекси Правилника о личном пратиоцу којим се повећава број корисника ове услуге и Правилника о помоћи у кући за социјално угрожене групе.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци