Отворено Ковид одељење при Општој болници Пријепоље

Отворено Ковид одељење при Општој болници Пријепоље

У Општој болници Пријепоље у суботу је отворено Ковид одељење капацитета 35 постеља, где ће се убудеуће лечити пацијенти позитивни на корона вирус. Половина капацитета већ је попуњена, каже директор Опште болнице Пријепоље др Зоран Дробњак.

Одлука да све здравствене установе које у свом саставу имају део за стационарно лечење један део пребаце у ковид режим донета је након састанка у Ужицу, због све већег броја новооболелих особа које захтевају болничко лечење, и све већег притиска на здравствени систем.  За потребе лечења ковид позитивних особа из Пријепоља у ковид јединицу претворено је интерно одељење Опште болнице, чији пацијенти су распоређени по другим одељењима.

Капацитет ковид одељења је 35 постеља, а на болничко лечење примају се особе са средње тешком клиничком сликом. Према речима директора Опште болнице Пријепоље тренутно је хоспитализовано 17 пацијената из Пријепоља, а у зависности од попуњености капацитета у другим болницама примаће и пацијенте из околних градова. Одељење располаже са 5 респиратора, а тренутно једна особа са нешто тежом клиничком сликом има потребу за механичким дисањем, али није интубирана, каже др Дробњак.    

Подели на мрежама

Повезани чланци