Предшколска установа „Миша Цвијовић“ добила нову директорку

Предшколска установа „Миша Цвијовић“ добила нову директорку

Предшколска установа „Миша Цвијовић“ добила је нову директорку дипломирану васпитачицу Виолету Тошић. Управни одбор ове установе конкурс за место директора расписао је у априлу, а сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја за избор нове директорке стигла је крајем августа.

У наредне четири године функцију директорке Предшколске установе „Миша Цвијовић“ обављаће Виолета Тошић, која већ 22 године ради као васпитачица у објекту „Наша радост“. На овој позицији смениће Ивану Крповић, којој мандат истиче 17. септембра.

На конкурс који је расписан на четири године се пријавио само један кандидат, односно кандидаткиња Виолета Тошић. Управни одбор је формирао комисију коју је чинило пет чланова, запослених у овој установи и имали су задатак да обраде документацију и утврде да ли пријављени кандидат испуњава потребне услове и сачини извештај који прослеђује касније управном одбору. На основу извештаја и мишљења образовно – васпитног већа, Управни одбор упућује извештај Министарству просвете, науке и технолошког развоја које има одређени рок да се изјасни о постављању. Сагласност за избор директорке стигла је крајем августа. На функцију ће ступити у понедељак 20. септембра, а примопредаја дужности биће сутра – објашњава члан Општинског Већа задужен за образовање Славенко Грбовић.  

Дужност и одговорност директорке преузеће у у времену епидемије корона вирусом, а регистровани су и први случајеви оболелих међу децом.

Добили смо информације да је у једној групи у објекту „Дуга“ регистровано једно дете позитивно на корона вирус и да су морали ту групу да врате кући и да се та деца ставе у изолацију у трајању од 14 дана као што налажу прописи – додаје Грбовић.  

У четири објекта предшколске установе „Миша Цвијовић“  уписано је око 900 деце и још 96 – оро је на листи чекања.

Подели на мрежама

Повезани чланци