Пријепоље: Виламет 255-330 дин/кг – Микер 275-350 дин/кг

Пријепоље: Виламет 255-330 дин/кг – Микер 275-350 дин/кг

Након почетног затишја, и чекања на велике хладњачаре из Ариља и Ивањице, са аконтним ценама су изашли и откупљивачи у општини Пријепоље. Хладњача „Инекс Соколица“ у Бродареву данас је прву класу виламета откупљивала за 310 динара по килограму, док је килограм исте класе сорте микер био 330 динара. Произвођачи који су малину сопственим превозом допремали до хладњаче добијали су додатних 5 динара по килограму.

Компанија „ЕС Комерц“ је прву класу виламета плаћала 255 динара, док је микер био 275. Онима који малину до хладњаче у Великој Жупи испоруче до 13 часова доплаћује се 5 динара по килограму, а за сопствени превоз произвођачи добијају од 2 до 10 динара по килограму, зависно од удаљености. Цена органске малине, коју „ЕС Комерц“ откупљује од својих коопераната, већа је за 30 одсто од цене конвенционалне малине. Наглашавају да је цена аконтна и да ће произвођачи добити доплату, зависно од ситуације и цене на тржишту.

Хладњача „Еурохоризонт доо“ у Индустријској зони у Коловрату прву класу виламета плаћала је 300 динара док је микер 325. Цена друге класе је 280 и 300 динара за килограм.

Хладњача „Делта фриго“ у Ивању, која ради у систему компаније „Лукова доо“, прву класу малине сорте виламет плаћала је 330 динара, док је килограм малине микер, истог квалитета био 350 динара.

У хладњачи „Фалкенштајн“ у Коловрату данас су изашли са аконтном ценом. Виламет прве класе је 310 динара за килограм, а микер 330. Рекли су нам и да ће пратити конкуренцију и кретање на тржишту и према томе одређивати цену у наредном периоду.

У компанији „Југотрејд“, чија хладњача се налази на Пљеваљској петљи, рекли су нам да ће са аконтном ценом изаћи у току дана.

Подели на мрежама

Повезани чланци