Пријепољски средњошколци од понедељка на онлајн настави – Ђаци 7. и 8. разреда по комбинованом моделу

Пријепољски средњошколци од понедељка на онлајн настави – Ђаци 7. и 8. разреда по комбинованом моделу

Ученици и ученице 7. и 8. разреда основних школа у Пријепољу од понедељка 13. септембра наставу ће изводити по другом, комбинованом моделу, док три пријепољске средње школе прелазе на онлајн наставу, саопштило је Министарство просвете на основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

 Комбиновани модел наставе, осим седмака и осмака у пријепољским основним школама,  примењиваће се у још 40 општина и градова у Србији. Он подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе. На територији Златиборског округа овај модел се већ примењивао у школама у Ужицу, Новој Вароши и Прибоју, а од понедељка и у Бајиној Башти и Чајетини.

 У истим локлним самоуправама трећи модел, који подразумева комплетан прелазак на онлајн наставу, примењиваће се у свим средњим школама.

За ђаке од 1.до 6. разреда и наредне седмице настава ће се одвијати по првом моделу, односно непосредно у школама са часовима од 45 минута.

Подели на мрежама

Повезани чланци