Први корак ка адаптацији Парка народних хероја

Први корак ка адаптацији Парка народних хероја

Реконструкција Парка народних хероја у Вакуфу, најављена прошле године, према прогнози инвеститора, требало би да буде завршена до јуна ове године. У току је јавни позив за избор извођача радова, а како средства нису довољна за све планиране радове, актуелни су и преговори за обезбеђивање додатних средстава.

Јавна набавка за извођење радова у оквиру адаптације Парка народних хероја уз ревитализацију спортско-рекреативних терена и дечијег игралишта објављена је последњег дана прошле године. Захваљујући Министарству трговине, туризма и телекомуникација и Општини Пријепоље у обнову парка, која би требало да траје 90 дана од почетка радова, биће уложено око 39 милиона динара.

Имамо четири прилаза, степеништа која не садрже безбедоносне рампе, рампе за особе у колицима, за колица са бебама…Канал за одвођење површинских вода је такође небезбедан и оштећен тако да се он мора урадити – каже координатор пројекта Есад Хоџић док Сандра Коругић, мастер инжењерка грађевинарства додаје да ће дечије игралиште бити подељено у три зоне, по старосном узрасту деце, од најмлађих, који ће имати на располагању базен са песком, до најстарије деце.
На спортском терену ће бити замењен под новом гуменом подлогом, која онемогућава повреде, а сва опрема ће проћи све сертификате и биће у складу са правилницима о безбедности деце. Биће уређени одбојкашки и кошаркашки терени, за мали фудбал и рукомет. Биће постављен рам са инокс мрежом, за заштиту од прелетања лопте у друге делове парка. Биће постављене и светиљке које ће правити силуету града, а постоји могућност да се додатним зеленилом употпуни комплетан утисак. Битно је веома што ће бити решен проблем одвода воде са терена ка реци Милешевци – објашњава Сандра Коругић.

Иако је сума која ће бити уложена велика, Хоџић каже да није довољна за све оно што би требало да се уради, јер опрема и материјали који ће бити коришћени су скупи.

Овде се предвиђа и десетак антивандал справа у фитнес делу парка. Видимо како је сада стање и како су сви реквизити оштећени. Требало би да поставимо 18 нових дечијих реквизита, 55 нових клупа… Овај ће парк добити један потпуно нови изглед, али новац који имамо није довољан да задовољи пројекат, зато имамо најаве да код Програма ПРОГРЕС можемо конкурисати за новац за другу фазу – истиче Хоџић.

Друга фаза радова би подразумевала видео надзор, нову расвету, уређење стазе код моста за излазак на реку…Након поступка јавне набавке, очекивања су да би прва фаза требало да буде завршена до јуна. До 20. јануара заинтересовани извођачи могу да се јаве и обиђу локацију како би се упознали са планираним активностима, а наши саговорници не сумњају да ће извођач бити изабран јер су неки већ исказали интересовање.

Подели на мрежама

Повезани чланци