Првомајски уранак: Након боравка у природи за собом покупити отпад и угасити ватру

Првомајски уранак: Након боравка у природи за собом покупити отпад и угасити ватру

Празник рада Први мај се другу годину за редом обележава у условима пандемије, уз забринутост за здравље, али и економску егзистенцију. Много је оних који га проведу у природи, уз роштиљ, међутим, након излета, на пропланцима и ливадама често остану праве мале депоније, док незагашене ватре представљају опасност за избијање шумских пожара. Због свега тога, чувари природе апелују на одговоран однос према животној средини.

Окретање природи услед забране окупљања и затварања угоститељских објеката обележило је годину за нама, а одласком на излетишта велики број наших суграђана и суграђанки обележиће и Први мај, празник рада. Како би сачували природна богатства којима располажемо, према својој животној средини морамо се понашати одговорно.

Ове године ће, као и претходне, услед пандемије и забране окупљања изостати традиционална манифестација Комаранска кошија, која је окупљала велики број посетилаца.

Кризни штаб Владе Србије апелује на одржавање дистанце и поштовање других епидемиолошких мера, док из Министарства унутрашњих послова стижу апели да уколико конзумирате алкохол не седате за волан. Истичу да ће бити појачане контроле брзине и алкохолисаности, јер статистике показују да је у данима празника повећан број саобраћајних незгода и прекршаја.

О предлозима за првомајски уранак послушајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци