Самира Ћосовић заменица председника општине Пријепоље?

Самира Ћосовић заменица председника општине Пријепоље?

Потпредседница Општинског одбора Санџачке демократске партије Самира Ћосовић, професорица српског језика и књижевности, предложена је за заменицу председника општине Пријепоље. Скупштина општине Пријепоље ће на седници, заказаној за 24. децембар, гласати о њеном именовању. До овог именовања је дошло због оставке досадашњег заменика председника општине Есада Хоџића, иначе, председника OO СДП, јула месеца ове године.

На предлог Санџачке демократске партије, председник општине Владимир Бабић је предложио Скупштини општине Пријепоље да изабере Самиру Ћосовић за заменицу председника општине. Народна посланица у Скупштини Републике Србије од прошле године, а одборница СДП-а у Скупштини општине Пријепоље од 2008. године, иза себе има велико политичко искуство, али и активизам у бројним друштвеним, образовним и културним организацијама и манифестацијама у општини. Велики допринос дала је као чланица Одбора за родну равноправност, на локалном нивоу у области побољшања положаја жена.

Самира Ћосовић је рођена у Пријепољу где је завршила Пријепољску гимназију, након чега је дипломирала на Филолошком факултету у Приштини где је стекла звање – професорица српског језика и књижевности. Просветну каријеру почела је 2000. године у ОШ “Душан Томашевић Ћирко” у Великој Жупи, а наставила у ОШ “Светозар Марковић” у Бродареву.

До њеног избора за заменицу председника општине дошло је након што је Есад Хоџић, из моралних разлога поднео оставку на ту функцију због тога су одборници и одборнице изабрали Мерсида Мекића из Странке правде и помирења за новог члана Општинског већа, 22. јула ове године. Санџачка демократска партија није подржала именовање Мекића јер се против њега води кривични поступак за злоупотребу службеног положаја. Председник Општинског одбора ове странке Есад Хоџић, је образлажући своју оставку рекао да остаје доследан својим принципима, који су некада били и принципи СНС-а, а који су подразумевали да неће сарађивати са компромитованим особама. Гласањем о поверењу Самири Ћосовић, одборници и одборнице ће ставити тачку на ово питање.

Подели на мрежама

Повезани чланци