Скупштина општине разрешила Ану Пејовић са функције Општинске правобранитељке

Скупштина општине разрешила Ану Пејовић са функције Општинске правобранитељке

Скупштина општине Пријепоље је са 26 гласова за, усвојила Предлог решења о престанку функције Општинске правобранитељке Ане Пејовић, која је поднела оставку на ту функцију, због именовања за суткињу Основног суда у Пријепољу. Према речима председника Општине Владимира Бабића, ново именовање правобраниоца  би требало да уследи до краја јануара.

Веома кратко је трајала расправа о предлогу решења о разрешењу Ане Пејовић са функције општинске правобранитељке, која је на то радно место именована у априлу 2021. године, а чији ангажман се завршава закључно са 10. јануаром. Одборници који су учествовали у дискусији имали су само речи хвале за њен минули рад, а упутили су јој и честитке за ново радно место у Основном суду у Пријепољу.

Сутра ујутру ће бити расписан јавни конкурс за постављање општинског правобраниоца, који траје 15 дана. Чим тај период истакне заказаћемо нову седницу скупштине, опет по хитном поступку, јер пре краја конкурса не бисмо смели да имамо скупштину. Очекујемо до краја јануара да имамо именованог новог општинског правобраниоца – рекао је председник Општине Пријепоље Владимир Бабић.

Скупштинска говорница послужила је одборницима да грађанима честитају Нову годину, а шесторица су поставила и одборничка питања. Проблем на градилишту у Вакуфу, Бахрија Бегановић је окарактерисао као циркус који траје већ годину дана, а Предраг Гојак као агонију за становнике који су месецима чувари закона. Затражени су одговори на питања има ли инвеститорка грађевинску дозволу, ко ту дозволу издаје – општина или грађани и да ли је неко узео паре.

Папири постоје. Како се која служба понаша у складу са овлашћењима и савести, то је питање за службе. Што се тиче нас, ми имамо папире на које је дозвољена жалба и судски поступак ће показати шта ће бити даље – сматра председник Бабић.

Док су одборници питали да ли Општина има решење за проблем паркирања, који је најизраженији током празника и одмора, председник Бабић је најавио ригорозније спровођење прописа у области непрописног паркирања.

Крајем јануара ће бити видљиви резултати уклањања непрописно паркираних возила са зелених површина. Нарочито на делу уз Милешевку ка Вакуфу и код Католичке цркве. Без обзира што немамо довољно паркинг простора, фирме које се баве превозом нек закупе плац у Ивању, Великој Жупи, Сељашници, где год ван града. Један дан ће инспекција ићи да их опомене, а ко хоће да плаћа казне нек настави да паркира где му је најлакше.

Бабић каже да се ред мора увести ако се желе резултати.

Морамо да радимо напорније да би резултати били видљивији и да би на крају године могли грађанима да кажемо због чега смо радили. Обећавам грађанима да уколико не будем кадар да се изборим са неведеним проблемима, сматраћу да ми није место на овој позицији. Тако ће и бити или ћу победити. Ја са службама, са инспекторима који још не верују да имају слободу да раде свој посао и да казне морају да се пишу.

На питање о постављању плутајуће бране за сакупљање отпада Бабић је рекао да све дозволе и сагласности постоје.

Подели на мрежама

Повезани чланци