Скупштина општине заседа првог радног дана у 2022. години – Општина остаје без правобраниоца

Скупштина општине заседа првог радног дана у 2022. години – Општина остаје без правобраниоца

Општинска правобранитељка Ана Пејовић поднела је оставку на ту функцију, па је због тога по хитном поступку сазвана 12. седница Скупштине општине. Одборници и одборнице ће предлог решења о престанку ове функције разматрати првог радног дана 2022. године.

Правница Ана Пејовић је на функцију општинског правобраниоца постављена у априлу 2021. године, на седници сазваној по хитном поступку. Оставку је поднела  29. децембра, али ће ту функцију обављати до 4. јануара. Разлог за подношење оставке је уследио након што је Скупштина Републике Србије, на седници одржаној 15. децембра, Ану Пејовић изабрала за судију Основног суда у Пријепољу.

Општинско веће је утврдило Предлог решења о престанку функције Општинског правобраниоца Општине Пријепоље, о чему ће се изјаснити и Скупштина, сазвана опет по хитном поступку. Ана Пејовић је именована за општинску правобранитељку након више од годину дана од расписивања конкурса и у веома незахвалном тренутку јер је дочекало око 400 активних судских предмета. За нешто више од шест месеци рада, број предмета је смањен на 250.

На нову дужност у Основном суду Ана Пејовић ступа 10. јануара за када је заказана свечана седница поводом именовања четири нове суткиње. Седница Скупштине општине заказана је за први радни дан у наредној години, 4. јануара, након чега би убрзо требало да уследи расписивање конкурса за функцију општинског правобраниоца, који се именује на период од 5 година.

Подели на мрежама

Повезани чланци