Специјална награда “Прес витез – Зорица Јовановић 2021.” за Александра Минића

Специјална награда “Прес витез – Зорица Јовановић 2021.” за Александра Минића

Новинар Телевизије Форум, Александар Минић освојио је специјалну награду “Пресс витез – Зорица Јовановић 2021.” за најбољег новинара у поткатегорији локалних ТВ за минијатуру „Мали Зиндовићи храбро корачају кроз живот”. Регионални фестивал ТВ минијатура Прес витез одржан је по 16 пут, а у 6 категорија награђено је укупно 18 новинара и новинарки из региона.

У образложењу жирија Фестивала наводи се да је новинар ТВ Форум показао занатско знање и добио оцену на нивоу националних телевизија, показавши да медији могу да се боре за бољи живот грађана. Александар Минић је донео причу о Даници, Милици и Радомиру Зиндовићу, храбрим и вредним малим људима чији живот се доста разликује од живота њихових вршњака.

Минић је истакао да је ово прва награда за њега на фестивалу Прес витез али не и прва за Телевизију Форум, као и да додатну вредност чини што је ово једина награда за неку од локалних телевизија. Захвалио се жирију који је препознао и потврдио труд и квалитет који Телевизија Форум негује већ тринаест година.

Председник жирија Игор Алексић рекао је да су у селекцију, од 300 пристиглих, уврстили 46 радова. Каже да се осећа криза и у медијима али су на фестивал пристигле сјајне приче, чији фокус је био на људима.

Телевизија Форум је међу награђенима једина локална телевизија, а ово је већ четврти пут да на овом престижном регионалном фестивалу ТВ Форум ниже успехе. 2013. и 2020. године награђена је директорка и главна и одговорна уредница ТВ Форум Милева Малешић, а 2016. године ТВ Форум је припао продукцијски Гран при фестивала.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци