Шта будућим средњошколцима нуде три пријепољске школе?

Шта будућим средњошколцима нуде три пријепољске школе?

Свршени основци још увек чекају коначне резултате завршног испита, који би требало да буду објављени у петак 2. јула до 8 сати. У међувремну их очекује попуњавање листе жеља, које је почело у уторак 30. јуна. Три средње школе у Пријепољу спремно дочекују упис, а места има за 350 ђака, док ће за неко од тих места конкурисати 349 ученика и ученица , колико их је ове године завршило осми разред.

Пријепољска гимназија, према плану и програму уписа, и ове године планира да упише 110 ђака у три образовна профила. Једно одељење природно математичког смера од 30 ђака, два одељења, односно 60 ђака друштвено језичког смера, док ће четврту годину за редом уписати и одељење рачунарског смера.

Они су положили пријемни испит из математике који је услов да би се уписао тај образовни профил.Минимум је 15, а максимум 20 ђака по одељењу, али је ове године пријем,ни испит положило 25 ученика и од ти 25 њих петоро ће морати да отпадне. Коначна ранг листа ће нам доћи из основних школа када када стигну резултати завршног испита и успеха из школе – каже директор Пријепољске гимназије Војислав Чабаркапа.

Економско трговинска школа ове године планира да упише четири одељења са 120 ђака. На четвртом степену одељења фининсијски администартор, економских техничара и једно одељење трговинских техничара, сва три одељења по 30 ђака и 30 ђака( 15+15) угоститељски смер конобар плус кувар.

Ђацима који се буду определили за Техничку школу на располагању ће бити пет образовних профила распоређених у 4 одељења, два на трећем и два на четвртом степену.

На трећем степену, у области електронике уписујемо одељење електричара и сервисера термичких и расхладних уређаја, то је мешовито одељење од по 15 ђака на трећем степену. У области тексилства и кожарства имамо смер модни кројач, који ове године није по дуалном образовању. Кад су у питању смерови на четвртом степену ту имамо поједно одељење електротехничара рачунара и машинских техничара за компјутерско конструисање – каже директор Техничке школе Небојша Јевтовић.

Објављивање званичних резултата расподеле по школама и образовним профилима је 11. јула. Први уписни круг планиран је за 12. и 13. јул, а и ове године биће омогућен електронски упис. Ђаке који тада не успеју да се упишу, након неколико дана очекује други, а у августу и трећи уписни круг.

Зашто баш нека од ове три школе треба да буде први избор на листи жеља будућих средњошколаца погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци