Телевизија Форум  15. октобра обележава осам година рада

Телевизија Форум 15. октобра обележава осам година рада

Прва емисија вести ТВ Форум емитована је 15. октобра 2008. године, после петнаестак дана експерименталног програма. За осам година постојања Телевизија Форум је припремила и емитовала 2065 емисија Вести, у којима је објављено више од 15.000 информација.

Одлуку о оснивању телевизије, Организација Форум жена Пријепоља донела је у тешко време за медије, јер ни наредних осам година није било ништа лакше, како за информативне куће у Србији тако и у Пријепољу: због мањкаве законске регулативе, лоше приватизације, финансијских проблема, притисака на медије који трају и до данас…

Управо у таквом времену, када се многи, посебно локални, како штампани тако и електронски медији гасе, Телевизија Форум је успела да сачува и развија професионалност и независност у раду и својим гледаоцима и гледатељкама пружи благовремене и објективне информације о збивањима у локалној заједници из области привреде, образовања, здравства, културе, политике, социјалне заштите, села, спорта… Са посебном пажњом прилазивмо правима и проблемима жена, особа са инвалидитетом и других маргинализованих група.

Представили смо знане и незнане личности које својим радом, знањем, посвећеношћу послу могу бити узор другима…У емисији Вести покретали смо и били подршка хуманитарним акцијама, развоју друштва једнаких могућности, давали допринос уређенијем, чистијем, култивисанијем – лепшем Пријепољу.

Годишњицу обележавамо радно и свечарски, у духу наше професије. У петак у 19 и 30, у галерији Дома културе, изложбу „Бетина фотографија године 2016“, отвориће директор Новинске агенције “Бета” Радомир Диклић. Поред вас, наших гледалаца и гледатељки, отварању изложбе присуствоваће и новинари и новинарке из 20.так градова Србије и пријатељи наше куће.

За представнике и представнице медија, чланица Пословног удружења Локал прес, Форум жена Пријепоља и ТВ Форум организују дводневни семинар на тему „Медији – контролори рада локалних самоуправа“, чији је циљ унапређење знања новинара и новинарки локалних медија за праћење трошења средстава из буџета и квалитетније извештавање о раду својих локалних самоуправа.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци