У Дому културе отворена изложба „Бетина фотографија године”

У Дому културе отворена изложба „Бетина фотографија године”

Изложбу најбољих медијских фотографија из југоисточне Европе, изабраних на бетином овогодишњем конкурсу, а која је приређена поводом рођендана телевизије Форум и Форума жена Пријепоља, отворио је директор Новинске агенције „Бета“, Радомир Диклић. Избор најбољих новинских фотографија Новинска агенција „Бета“ организује већ 13 година.

Победник овогодишњег конкурса Бетина фотографија године је фоторепортер Фото колектива Камерадес из Србије Марко Рисовићо за фотографију „На границама Европе“. Друга награда припала је слободном фоторепортеру Матеју Повшеу из Словеније за фотографију „Хапшење кријумчара“, док је трећу награду, и уједно и награду публике, добио фоторепортер македонских новина „Слободен печат“ Борче Поповски за фотографију „Дечак плаче за сестром док јој полицајац помаже“.

На изложби је приказано 46 фотографија које је одабрао за излагање жири у саставу: фотограф Ненад Петровић, доцент на Факултету примењених уметности у Београду Александар Келић и фотограф и самостални уметник Зоран Миловановић.

Изложба је одушевила Пријепољце и Пријепољке, као и новинаре и новинарке који су се поводом јубилеја Форума окупили у Пријепољу.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци