У Пријепољу 25 новооболелих – Радно време Ковид амбуланте продужено до 22 сата

У Пријепољу 25 новооболелих – Радно време Ковид амбуланте продужено до 22 сата

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Ужице у претходна 24 сата  позитиван тест на корона вирус добилo је 25 особа из Пријепоља, док је у Златиборском округу, у истом временском периоду, присуство вируса потврђено код чак 366 особа. Више од половине новооболелих регистровано је у Ужицу, Бајиној Башти и Прибој, где је у једном дану зараза ковидом 19 потврђена код 50 особа. 

 Са 118 новооболелих у последња 24 сата међу градовима и општинама у Златиборском округу и даље доминира Ужице. Следи Бајина Башта са 59 новоинфицираних особа, Прибој са 50, Ариље и Пријепоље са по 25. У Пожеги и Сјеници је од претходног извештаја регистрован по 21 нови случај инфекције, у Чајетини 20, Новој Вароши са 18. Једноцигрен број позитивних на корона вирус забележен је једино у  Косјерићу – 9.

Од почетка епидемије позитиван тест на корона вирус у Пријепољу је добило 3.408 особа, док су у Златиборском округу до сада регистроване 32.951ковид позитивне особе.

У ковид амбуланти пријепољског Дома здравља током претходног дана обављенао је 113 прегледа, 45 првих и 68 контролних. Два пацијента транспортована су на даље лечење у Ужице. Одлуком Министарства здравља, због свакодневног погоршања епидемиолошке ситуације, радно време ковид амбуланте је продужено до 22 сата, а осим прве и друге, у ковид амбуланти пријепољског Дома здравља уведена је међу смена.

У изолационом одељењу Опште болнице у Пријепољу налазе се две особе,обе ковид позитивне, у болници у Прибоју 17, у Новој Вароши 24. Укупно је у свим болницама Здравственог центра Ужице хоспитализовано 287 особа. Од тог броја 280 их је позитивно на корона вирус, док је чак 14особа са тешком клиничком сликом на респиратору.

Подели на мрежама

Повезани чланци