У Пријепољу 41 новооболела особа – Највише у једном дану од почетка епидемије

У Пријепољу 41 новооболела особа – Највише у једном дану од почетка епидемије

У претходна 24 сата  позитиван тест на корона вирус у Пријепољу је добила 41 особа, што је највише у једном дану од почетка епидемије, најновији су подаци Завода за јавно здравље Ужице. У Златиборском округу, у истом временском периоду, присуство вируса потврђено је код 336 особa.

Са 100 новооболелих од претходног извештаја у Златиборском округу  и даље предњачи Ужице. Одмах иза Ужица је Пријепоље где је у последња 24 сата позитиван тест на корона вирус добила 41 особа, чиме је надмашен највећи број заражених у једном дану од 31. августа када је забележено 37 случајева инфекције. Следи Бајина Башта са 39 новозаражених, Прибој са 38, Пожега са 32, Ариље са 20, Косјерић и Чајетина са по 19, Сјеница са 17 и Нова Варош са 11 нових случајева инфекције.

За 22 дана у септембру позитиван тест на корона вирус у Пријепољу је добило 612 особа, дупло више у односу на август када су потврду о заражености добиле 264 особе, а више и у односу на децембар прошле године када је регистровано 606 случајева инфекције, највише у једном месецу од почетка пандемије.Од 31. марта прошле године, када је у Пријепољу регистрован први случај заразе, до сада су 3.852 особе оболеле од Ковида 19.  

У ковид амбуланти пријепољског Дома здравља  током претходног дана обављено је 138 прегледа, 54 прва и 84 контролна. Четири пацијента су након прегледа упућена на болничко лечење у ковид одељење пријепољске болнице где су према најновијим информацијама хоспитализоване 34особе, од којих је 31 ковид позитивна. Пет пацијената је и даље на респиратору.

У болници у Прибоју налазе се 42 пацијента, а у Новој Вароши на болничком лечењу  је  26 особа. Укупно је свим болницама Здравственог центра Ужице хоспитализовано 525 пацијената, од чега је 509 позитивно на корона вирус, док је 31 особа са тешком клиничком сликом на респиратору, што је за 4 више у односу на претходни дан.

Подели на мрежама

Повезани чланци