У Пријепољу највише заражених у једном дану од почетка епидемије

У Пријепољу највише заражених у једном дану од почетка епидемије

Судећи према последњем извештају Завода за јавно здравље Ужице прогнозе медицинских стручњака су се више него обистиниле. У претходном дану у Пријепољу је присуство корона вируса потврђено код 63 особе, што је 70 % од броја особа које су се на преглед јавиле први пут. На територији Златиборског округа регистровано је 699 новооболелих од корона вируса.

У последња 24 сата, у Златиборском округу позитиван тест на корона вирус добило је 699 особа. Највише новооболелих је у Ужицу – 227. Следи Прибој са 103 новооболеле особе. У Пожеги је од претходног извештаја потврђено 79 нових случајева инфекције, у Пријепољу 63, док је у Бајиној Башти 53 – оје новозаражених. У Чајетини и Новој Вароши регистрован је по 51 нови случај, у Сјеници 32, Косјерићу 21 и Ариљу 19 новооболелих.

Од почетка епидемије у Пријепољу је регистровано 5.629 случајева инфекције корона вирусом. У Златиборском округу укупно су до сада зараженe 56.182 особe.

У Ковид амбуланти пријепољског Дома здравља у претходном дану обављена су 133 прегледа, 89 пацијента се на преглед јавило први пут, док су на контролу дошла 44 пацијента и пацијенткиње. Четворо пацијената је након прегледа упућено у Ковид одељење Опште болнице Пријепоље, где се тренутно налази 11 пацијенaтa, од којих је 8 ковид позитивно. У ковид одељењу прибојске болнице је смештено 17 пацијената. Укупно је у здравственим установама Златиборског округа на болничком лечењу 113 особа, 85 са позитивним тестом на корона вирус, док су 2 особе на респиратору.

Подели на мрежама

Повезани чланци